Pénznem választó

Rappai Csavar Kft.

Speciális termékekTovábbi oldalaink

Kress

AEG

Milwaukee

Kövessen minket!

 
 Rögzítéstechnika:

A kötőelemek birodalma

Szétesőben van kedvenc széke? Az ágya kötőelemei kilazultak? Meglepné kisgyermekét egy saját kezűleg épített faházikóval? Barkácsolna, de nem találja otthon a megfelelő csavart, ami helyesen rögzítené az elképzelt ajándék részeit, a billegő bútor darabjait? Önnek a mi webáruházunk a megoldás! Csavarok, rögzítéstechnikai eszközök, kötőelemek széles választékával várjuk Önt!
 
A kötőelemek kétfélék lehetnek. A hétköznapokban ismertebb, hogy a csavarokra használjuk a kötőelem fogalmát, de ez csak a kötőelemek oldható kötőelem alosztályát fedik. Ezenkívül léteznek oldhatatlan kötőelemek, mint például a ragasztó, purhab, a hegesztés- és forrasztás technikája.  Oldható kötőelemek és oldhatatlan kötőelemek között a fő különbség, hogy az előbbinél, ha szerelés során szét szeretnénk választani két elemet, azt különösebb roncsolás nélkül megtehetjük, míg utóbbinál a roncsolás nehezen elkerülhető.
 
Kötőelemekre van szüksége? Ha minőségi rögzítéstechnikai eszközöket keres, forduljon hozzánk bizalommal!

Rögzítéstechnikai eszközök széles választékát találja webáruházunkban! Vásároljon nálunk kedvező áron!
 

A csavarfej típusokról röviden

A csavarokat főként gépek működtetésére, erő sokszorozására és kötőelemként alkalmazzák. A csavarfej biztosítja a tengelyirányú mozgást össze-, és szétszerelés során, ezek el vannak látva különböző síklapokkal, hornyokkal, melyek az ideális alkalmazást segítik elő.
 
A csavarfejnek számtalan típusa létezik, melyek közül a leggyakrabban alkalmazott típusok:
 • Hatlapfejű csavar – Ez a legelterjedtebb és legolcsóbb kötőelem típus csavarok tekintetében, számtalan kivitelben kapható, úgy mint, metrikus, facsavar és lemezcsavar.
 • Hengeresfejű belső kulcsnyílású csavarok – Ezek a kötőelemek a nehezen hozzáférhető helyekre kiválóan alkalmasak, kialakításukat tekintve széleskörűek.
 • Fej nélküli csavarok – Ezek elsősorban a menetes rudak, melyek esetében a fejet legegyszerűbben egy alátéttel és anyával tudjuk helyettesíteni. A fejnélküli csavarok egy másik fajtája a hernyócsavar.
 • Süllyesztettfejű és D fejű csavarok – Ezeket olyan sík felületen alkalmazzák, ahol a kötőelemnek nem szabad kilógnia, míg a D fejű csavarokat ott, ahol a csavarfejnek teljesen fel kell feküdnie a sík felületre.
A kötőelemek minőségén rengeteg múlik, hiszen ezek segítségével tarthatjuk egyben az adott szerkezetet, mely garantálja a hibátlan működést. Ha Ön is megbízható kötőelemeket keres, forduljon hozzánk bizalommal!

Kötőelemek és a multifunkcionalitás

A kötőelemek az egyik leggyakoribb alkatrésznek számítanak, szinte minden berendezésben jelen vannak oldható kötésként. Nem mindegy, milyen kötőelem kerül behelyezésre egy berendezésbe, mert jelentősen befolyásolja az összeszerelési időt és a tárgy értékét is.
 
A multifunkciós csavarok több fajtáját különböztethetjük meg, mindegyik más jellemzőket tudhat magáénak, amelyek alkalmassá teszik a különböző feladatokra.
 • Az egyik ilyen multifunkciós csavar a rovátkolt tányéralátét, amely rezgés hatására is stabil marad, használatával nem csökken az előfeszítő erő, tehát nincs csavarlazulás.
 • A biztonsági behajtással készült csavarokat jellemzően videokamerák, elektromos berendezések, fényképezőgépek esetén használják, ezek egyedi behajtóval rendelkeznek és így megakadályozható, hogy az eszközt szakembereken kívül bárki szétszedje.
 • Az önfúró csavarok jellegzetessége abban áll, hogy nem szükséges a fúrás és a menetvágás művelete, egyszerű és gyors a használatuk, főleg épületgépészeti berendezéseknél használják őket.
Ha kötőelemek érdeklik, további információkért keressen minket bizalommal!
 

A szerelés nélkülözhetetlen kellékei: A csavarok

A csavarról bátran mondhatjuk, hogy az egyik legfontosabb kötőelem. Már a legapróbb szerelési munkálatoknál is gyakran szükséges az alkalmazása. Előnye, hogy masszív, stabil rögzítést biztosít, miközben használata nem kíván szakértelmet.

Ezért is rendkívül nagy mennyiségben és széles választékban gyártanak csavarokat és a hozzá tartozó elemeket, leginkább kör keresztmetszetű acélból, valamint alumínium- és réz ötvözetből. A kötőelemek előállítása során alkalmaznak hideg és meleg sajtolást, forgácsolást, csiszolást is. Megkülönböztethetünk krómozott, horganyzott, eloxált, teflonozott és számos egyéb kivitelezett formájú kötőelemet. Egy-egy csavar három részből áll, ez a fej, nyak és a csavarmenettel ellátott szár. Az un. tövig menetes csavaroknál a szárrész egészen a fejig menetes, tehát nincs nyakrész. Az anyacsavar egy metrikus kötőelem, amely a kereskedelmi forgalomban, többféle hosszúságban, vastagságban és fejformában kapható.

Ha Ön is minőségi kötőelemeket köztük csavarokat keres, akkor garantáltan a legjobb helyen jár! Lépjen kapcsolatba cégünkkel, és rendeljen tőlünk!

Néhány szóban a csavarmenet alakjáról

A kötőelemek egyik csoportját a különböző csavarok alkotják. Számtalan szempont szerint csoportosíthatjuk őket, most bemutatjuk, milyen típusok léteznek a csavarmenet alakja szerint.

 • Laposmenet: Kedvezőtlen szilárdsági viszonyok esetén alkalmazzák, ha a legmagasabb hatásfokot szeretnék elérni.
 • Trapézmenet: Rosszabb a hatásfoka, viszont nagyobb a terhelhetősége. Kisebb súrlódási ellenállásának köszönhetően népszerű szelepeknél, tolózáraknál, tehát mozgó alkatrészekben.
 • Élesmenet: A csavar erős nyomatékkal való meghúzás után sem lazul meg.
 • Fűrészmenet: A származtató alakzat trapéz, de nem egyenlő szárú. Akkor használandó, ha nem egyenletesen van terhelve, hanem az egyik irányból sokkal erősebb nyomás éri.
 • Zsinórmenet: Népszerű az élelmiszeriparban, mivel a menet könnyen tisztítható. Mivel az ütésszerű terhelésnek is jól ellenáll, ezt használják a vasúti kocsikat összekötő menetes orsókban is.

Ha bővebb információt szeretne kapni a csavarokkal, kötőelemekkel, illetve rögzítéstechnikával kapcsolatban, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén!

Rögzítsen minőségi kötőelemekkel!

Bármelyik háztartásban gyakran megesik, hogy a falra kell rögzíteni különböző dolgokat, így például polcokat vagy szekrényt. Ez történhet többféle kötőelemmel, például tiplivel és csavarral.

A csavar és a hozzáillő tipli kiválasztása elsődleges. Először a megfelelő csavarra van szükség, olyat válasszunk, ami a falba szerelve jóval túlnyúlik a tiplin. A lyuk kifúrásához megfelelő fúró szükséges: salakbeton vagy téglafal más-más eszközt kíván. Azt azonban jó tudni, hogy a csempe felületek fúrásával vigyázni kell, mert az egész csempedarab repedezetté válhat. A puha falhoz speciális tiplire van szükség, mert előfordulhat, hogy az anyag morzsolódik. Az igazán erős rögzítéshez horgonycsavart vagy más néven dübelt ajánlott használni. A kifúrt lyuk hosszabb kell, hogy legyen, mint a tipli. Ha kész a fúrás, fújjuk ki a lyukból a port, helyezzük bele a tiplit úgy, hogy ne lógjon ki a falból, majd rögzítsük a felszerelni kívánt tárgyat a csavarral.

Keressen minket bizalommal, és vásároljon tőlünk minőségi kötőelemeket!

 

Vágjon neki a fémmegmunkálásnak megbízható szerszámokkal!

Vágjon neki a fémmegmunkálásnak megbízható szerszámokkal!Minden szakmunkának megvannak a maga eszközei, amik nélkül nekifogni sem lehet a kijelölt feladatoknak. Nincs ez másként a fémmegmunkálással sem, itt is kellenek a  kifejezetten erre a feladatra szánt, megbízható szerszámok. 

Ha a legszínvonalasabb eszközöket keresi fémmegmunkáláshoz, akkor ne hagyja ki ajánlatunkat! Milyen fémmegmunkálási folyamatok hajthatóak végre kéziszerszámokkal? Amennyiben nem nagy teljesítményű gépekkel dolgozunk, úgy használhatunk például kisgépet a hegesztéshez. Hegesztőgépek, plazmavágók mellett olyan kéziszerszámok is vannak termékeink között, mint a lemezvágó olló, a satu, szorító, fogó, reszelő, ráspoly vagy szegezőgép.

A kiválasztott termékeket azonnal megrendelheti tőlünk, kedvező áron. Miért vásárolna máshol, ha tőlünk kiváló ár-érték arányban beszerezheti speciális eszközeit fémmegmunkáláshoz? Részletes tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén, és ismerje meg termékeinket!

 

Rögzítéstechnika hobbi barkácsolóknak

Rögzítéstechnika hobbi barkácsolóknakA rögzítéstechnika széles kínálattal rendelkezik eszközök tekintetében. Sokféle kötőelemet fel lehet használni a különböző munkálatokhoz aszerint, hogy mit és hová szeretnénk rögzíteni. Léteznek például speciális rögzítések szaniterekhez, szigetelőanyagokhoz, vagy faelemekhez is. Rögzíteni nagyon sok mindent lehet, és nagyon sok helyen végezhet valaki rögzítést. Nem kell képzett szakembernek lenni ahhoz, hogy otthon egy akasztót a falra erősítsünk, de egy építkezésen a gipszkarton fakeretre történő rögzítése már nem mindegy, hogy hogyan történik meg. A lényeg, hogy a megfelelő rögzítéstechnikai eszközt válasszuk a hozzáillő anyaghoz, illetve felülethez.

A rögzítéstechnika tehát megtanulható, kezdő ezermesterek is profivá képezhetik magukat, de legalábbis elboldogulhatnak a házkörüli szerelnivalók világában, anélkül, hogy szarvashibát vétenének. Lássuk, hogy mire érdemes ügyelni, ha valaki az otthonában szeretne ezt-azt rögzíteni!

Az első lépés az, hogy meg kell állapítanunk, hogy a fal, amire rögzítünk, milyen anyagból van, vagy mihez áll a legközelebb. Az anyag milyensége meghatározza a fúrást, a fúrófej használatát. Ha nem jó a furat mélysége, ha  reped, törik körülötte az anyag, nem fogja megfogni a tiplit, csavart, vagy szeget. A rögzítés szilárdsága csak annyira lesz megbízható, amilyen szilárd maga a fal és annak anyaga. A tökéletes tipli megválasztása alapvető dolog. Ha nagyon instabilnak tűnik a rögzítés, a rögzítéstechnika egyéb lehetőségeket is kínál. Ott vannak a menetes horgok, menetes szárak is, amiket az olyan felületeknél lehet bevetni, min amilyen például a vályogfal.

Amennyiben érdeklődik a rögzítéstechnika iránt, és szeretne szakszerűen rögzíteni, akkor szerezze be hozzá a szakszerű eszközöket, kiegészítőket! Rendelje meg egy helyről az összes rögzítéstechnikai eszközt, amire szüksége van, és vásároljon kedvező áron webáruházunkból! Ha esetleg úgy érzi, hogy nincs elég információ a birtokában a döntéshez, vagy szakmai tanácsra van szüksége, lépjen velünk kapcsolatba a weboldalon feltüntetett elérhetőségeink egyikén!

 

Miért tőlünk vásároljon rögzítéstechnikai termékeket? 

Miért tőlünk vásároljon rögzítéstechnikai termékeket?Rögzítéstechnikai elemekre, kiegészítőkre számos területen szükség van, elég csak ipari körülményekre vagy építkezésekre gondolni. Mivel a kész munka minőségét jelentősen befolyásolják a rögzítéstechnikai termékek, megvásárlásukat nem lehet a véletlenre bízni, vagyis kizárólag megbízható helyről szabad vásárolni ilyen kiegészítőket. Ha Ön még nem találta meg azt a vállalkozást, ahonnan ilyen feltételekkel vásárolna, nem kell tovább kutatnia, hiszen jó helyen jár!

 

Rögzítéstechnikai termékeinkkel kapcsolatban komoly felelősséget érzünk, hiszen számunkra is ismeretesek a különböző elemek és kiegészítők szerepe a végeredmény minőségének szempontjából. Kínálatunkban csakis színvonalas, a manapság uralkodó követelményeknek megfelelő rögzítéstechnikai termékeket találhat, így ha nálunk vásárol, munkájának végeredményével is garantáltan elégedettek lesznek megbízói.

 

Választékunkban bármilyen munkafolyamathoz megtalálhatja az ideális rögzítéstechnikai elemet, kiegészítőt. Ha a vásárlás előtt kérdései lennének termékeinkkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Korszerű rögzítéstechnikai elemeket keres? Nálunk megtalálja! 

Korszerű rögzítéstechnikai elemeket keres? Nálunk megtalálja!

Manapság egyre korszerűbb és kedvezőbb megoldásokkal találkozhatnak a szakemberek a különböző területeken, ez alól pedig a rögzítéstechnika sem lehet kivétel. Mostanság már olyan termékeket lehet beszerezni e kategórián belül, amelyekkel rendkívül gyorsan és hatékonyan lehet dolgozni. Ha szeretne megismerkedni ezekkel a rögzítéstechnikai újdonságokkal és fejlesztené eszközkészletét annak érdekében, hogy még színvonalasabb munkát adhasson ki a kezéből, fedezze fel rögzítéstechnikai kínálatunkat!

Rögzítéstechnikai termékeink kapcsán mindig kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a legkorszerűbb elemeket biztosítsuk a munkavégzéshez. Mivel az újdonságok szinte folyamatosan gyűrűznek be erre a területre is, igyekszünk lépést tartani, vagyis érdemes többször visszatérni és megtekinteni választékunkat, ugyanis biztosan találhat a kínálatban kedvező újdonságot is a jól bevált, megbízható termékek mellett.

Nézzen körül nálunk, és felmerülő kérdéseivel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

 

  

Cím:  
6724 Szeged
Bakay Nándor u. 52.
 
Nyitva tartás:  
hétfő-péntek:
szombat:
7:30-17:00
8:00-12:00