Rögzítéstechnika - Rappai Csavar Kft.

Kapcsolat

Pénznem választó

Rappai Csavar Kft.

További oldalaink

Kress

AEG

Milwaukee

Kövessen minket!

 
 
Rögzítéstechnika:

A kötőelemek birodalma

Szétesőben van kedvenc széke? Az ágya kötőelemei kilazultak? Meglepné kisgyermekét egy saját kezűleg épített faházikóval? Barkácsolna, de nem találja otthon a megfelelő csavart, ami helyesen rögzítené az elképzelt ajándék részeit, a billegő bútor darabjait? Önnek a mi webáruházunk a megoldás! Csavarok, rögzítéstechnikai eszközök, kötőelemek széles választékával várjuk Önt!
 
A kötőelemek kétfélék lehetnek. A hétköznapokban ismertebb, hogy a csavarokra használjuk a kötőelem fogalmát, de ez csak a kötőelemek oldható kötőelem alosztályát fedik. Ezenkívül léteznek oldhatatlan kötőelemek, mint például a ragasztó, purhab, a hegesztés- és forrasztás technikája.  Oldható kötőelemek és oldhatatlan kötőelemek között a fő különbség, hogy az előbbinél, ha szerelés során szét szeretnénk választani két elemet, azt különösebb roncsolás nélkül megtehetjük, míg utóbbinál a roncsolás nehezen elkerülhető.
 
Kötőelemekre van szüksége? Ha minőségi rögzítéstechnikai eszközöket keres, forduljon hozzánk bizalommal!

Rögzítéstechnikai eszközök széles választékát találja webáruházunkban! Vásároljon nálunk kedvező áron!
 

A csavarfej típusokról röviden

A csavarokat főként gépek működtetésére, erő sokszorozására és kötőelemként alkalmazzák. A csavarfej biztosítja a tengelyirányú mozgást össze-, és szétszerelés során, ezek el vannak látva különböző síklapokkal, hornyokkal, melyek az ideális alkalmazást segítik elő.
 
A csavarfejnek számtalan típusa létezik, melyek közül a leggyakrabban alkalmazott típusok:
 • Hatlapfejű csavar – Ez a legelterjedtebb és legolcsóbb kötőelem típus csavarok tekintetében, számtalan kivitelben kapható, úgy mint, metrikus, facsavar és lemezcsavar.
 • Hengeresfejű belső kulcsnyílású csavarok – Ezek a kötőelemek a nehezen hozzáférhető helyekre kiválóan alkalmasak, kialakításukat tekintve széleskörűek.
 • Fej nélküli csavarok – Ezek elsősorban a menetes rudak, melyek esetében a fejet legegyszerűbben egy alátéttel és anyával tudjuk helyettesíteni. A fejnélküli csavarok egy másik fajtája a hernyócsavar.
 • Süllyesztettfejű és D fejű csavarok – Ezeket olyan sík felületen alkalmazzák, ahol a kötőelemnek nem szabad kilógnia, míg a D fejű csavarokat ott, ahol a csavarfejnek teljesen fel kell feküdnie a sík felületre.
A kötőelemek minőségén rengeteg múlik, hiszen ezek segítségével tarthatjuk egyben az adott szerkezetet, mely garantálja a hibátlan működést. Ha Ön is megbízható kötőelemeket keres, forduljon hozzánk bizalommal!

Kötőelemek és a multifunkcionalitás

A kötőelemek az egyik leggyakoribb alkatrésznek számítanak, szinte minden berendezésben jelen vannak oldható kötésként. Nem mindegy, milyen kötőelem kerül behelyezésre egy berendezésbe, mert jelentősen befolyásolja az összeszerelési időt és a tárgy értékét is.
 
A multifunkciós csavarok több fajtáját különböztethetjük meg, mindegyik más jellemzőket tudhat magáénak, amelyek alkalmassá teszik a különböző feladatokra.
 • Az egyik ilyen multifunkciós csavar a rovátkolt tányéralátét, amely rezgés hatására is stabil marad, használatával nem csökken az előfeszítő erő, tehát nincs csavarlazulás.
 • A biztonsági behajtással készült csavarokat jellemzően videokamerák, elektromos berendezések, fényképezőgépek esetén használják, ezek egyedi behajtóval rendelkeznek és így megakadályozható, hogy az eszközt szakembereken kívül bárki szétszedje.
 • Az önfúró csavarok jellegzetessége abban áll, hogy nem szükséges a fúrás és a menetvágás művelete, egyszerű és gyors a használatuk, főleg épületgépészeti berendezéseknél használják őket.
Ha kötőelemek érdeklik, további információkért keressen minket bizalommal!
 

A szerelés nélkülözhetetlen kellékei: A csavarok

A csavarról bátran mondhatjuk, hogy az egyik legfontosabb kötőelem. Már a legapróbb szerelési munkálatoknál is gyakran szükséges az alkalmazása. Előnye, hogy masszív, stabil rögzítést biztosít, miközben használata nem kíván szakértelmet.

Ezért is rendkívül nagy mennyiségben és széles választékban gyártanak csavarokat és a hozzá tartozó elemeket, leginkább kör keresztmetszetű acélból, valamint alumínium- és réz ötvözetből. A kötőelemek előállítása során alkalmaznak hideg és meleg sajtolást, forgácsolást, csiszolást is. Megkülönböztethetünk krómozott, horganyzott, eloxált, teflonozott és számos egyéb kivitelezett formájú kötőelemet. Egy-egy csavar három részből áll, ez a fej, nyak és a csavarmenettel ellátott szár. Az un. tövig menetes csavaroknál a szárrész egészen a fejig menetes, tehát nincs nyakrész. Az anyacsavar egy metrikus kötőelem, amely a kereskedelmi forgalomban, többféle hosszúságban, vastagságban és fejformában kapható.

Ha Ön is minőségi kötőelemeket köztük csavarokat keres, akkor garantáltan a legjobb helyen jár! Lépjen kapcsolatba cégünkkel, és rendeljen tőlünk!

Néhány szóban a csavarmenet alakjáról

A kötőelemek egyik csoportját a különböző csavarok alkotják. Számtalan szempont szerint csoportosíthatjuk őket, most bemutatjuk, milyen típusok léteznek a csavarmenet alakja szerint.

 • Laposmenet: Kedvezőtlen szilárdsági viszonyok esetén alkalmazzák, ha a legmagasabb hatásfokot szeretnék elérni.
 • Trapézmenet: Rosszabb a hatásfoka, viszont nagyobb a terhelhetősége. Kisebb súrlódási ellenállásának köszönhetően népszerű szelepeknél, tolózáraknál, tehát mozgó alkatrészekben.
 • Élesmenet: A csavar erős nyomatékkal való meghúzás után sem lazul meg.
 • Fűrészmenet: A származtató alakzat trapéz, de nem egyenlő szárú. Akkor használandó, ha nem egyenletesen van terhelve, hanem az egyik irányból sokkal erősebb nyomás éri.
 • Zsinórmenet: Népszerű az élelmiszeriparban, mivel a menet könnyen tisztítható. Mivel az ütésszerű terhelésnek is jól ellenáll, ezt használják a vasúti kocsikat összekötő menetes orsókban is.

Ha bővebb információt szeretne kapni a csavarokkal, kötőelemekkel, illetve rögzítéstechnikával kapcsolatban, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén!

Rögzítsen minőségi kötőelemekkel!

Bármelyik háztartásban gyakran megesik, hogy a falra kell rögzíteni különböző dolgokat, így például polcokat vagy szekrényt. Ez történhet többféle kötőelemmel, például tiplivel és csavarral.

A csavar és a hozzáillő tipli kiválasztása elsődleges. Először a megfelelő csavarra van szükség, olyat válasszunk, ami a falba szerelve jóval túlnyúlik a tiplin. A lyuk kifúrásához megfelelő fúró szükséges: salakbeton vagy téglafal más-más eszközt kíván. Azt azonban jó tudni, hogy a csempe felületek fúrásával vigyázni kell, mert az egész csempedarab repedezetté válhat. A puha falhoz speciális tiplire van szükség, mert előfordulhat, hogy az anyag morzsolódik. Az igazán erős rögzítéshez horgonycsavart vagy más néven dübelt ajánlott használni. A kifúrt lyuk hosszabb kell, hogy legyen, mint a tipli. Ha kész a fúrás, fújjuk ki a lyukból a port, helyezzük bele a tiplit úgy, hogy ne lógjon ki a falból, majd rögzítsük a felszerelni kívánt tárgyat a csavarral.

Keressen minket bizalommal, és vásároljon tőlünk minőségi kötőelemeket!

 

Vágjon neki a fémmegmunkálásnak megbízható szerszámokkal!

Vágjon neki a fémmegmunkálásnak megbízható szerszámokkal!Minden szakmunkának megvannak a maga eszközei, amik nélkül nekifogni sem lehet a kijelölt feladatoknak. Nincs ez másként a fémmegmunkálással sem, itt is kellenek a  kifejezetten erre a feladatra szánt, megbízható szerszámok. 

Ha a legszínvonalasabb eszközöket keresi fémmegmunkáláshoz, akkor ne hagyja ki ajánlatunkat! Milyen fémmegmunkálási folyamatok hajthatóak végre kéziszerszámokkal? Amennyiben nem nagy teljesítményű gépekkel dolgozunk, úgy használhatunk például kisgépet a hegesztéshez. Hegesztőgépek, plazmavágók mellett olyan kéziszerszámok is vannak termékeink között, mint a lemezvágó olló, a satu, szorító, fogó, reszelő, ráspoly vagy szegezőgép.

A kiválasztott termékeket azonnal megrendelheti tőlünk, kedvező áron. Miért vásárolna máshol, ha tőlünk kiváló ár-érték arányban beszerezheti speciális eszközeit fémmegmunkáláshoz? Részletes tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén, és ismerje meg termékeinket!

 

Elérhetőség 

Cím:  
6724 Szeged
Bakay Nándor u. 52.
 
Nyitva tartás:  
hétfő-péntek:
szombat:
7:30-17:00
8:00-12:00